×
×
image
Προτάσεις καθημερινού μενού για μαμάδες που θηλάζουν!

Πρωινό:
Για ένα νόστιμο & θρεπτικό πρωινό, μπορείτε να ανακατέψετε σε ένα μπολ νιφάδες βρώμης με γάλα ή γιαούρτι και να προσθέσετε ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και λίγο μέλι. Η βρώμη είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

Σνακ:
Μία πρόταση για υγιεινό σνακ, μπορεί να περιέχει: μια ρυζογκοφρέτα µε 1 κουταλάκι του γλυκού µαρµελάδα και έναν φρέσκο χυμό φρούτων. Μια εύκολη και υγιεινή επιλογή που θα σας δώσει την ενέργεια, για να συνεχίσετε το απαιτητικό πρόγραμμα της νέας μητέρας!

Μεσημεριανό:
Για ένα απλό, αλλά και θρεπτικό, μεσημεριανό γεύμα, επιλέξτε φιλέτο στήθος κοτόπουλου στο γκριλ με ψητά λαχανικά, εξασφαλίζοντας στον οργανισμό σας τις πρωτεΐνες που χρειάζεται. Στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου διαιτολογίου, 1/4 των θερμίδων σας πρέπει να περιέχει πρωτεΐνες. Πλήρεις πρωτεΐνες θεωρούνται οι ζωικές πρωτεΐνες και μερικές φυτικές (όπως π.χ. σόγια, δημητριακά). Μία ακόμα νόστιμη πρόταση για μεσημεριανό είναι το Κριθαράκι με αλεύρι σόγιας.

Βραδινό:
Μια φέτα ψητό φρέσκο ψάρι με βραστά λαχανικά και μαύρο ρύζι, γεμάτα απαραίτητα λιπαρά που έχετε ανάγκη εσείς και το μωρό σας, ή μια δροσερή σαλάτα με πλιγούρι ή κινόα είναι ελαφριές και εύκολες, θρεπτικές προτάσεις για βραδινό.

Κρατήστε ένα ημερολόγιο διατροφής, στο οποίο μπορείτε να καταγράφετε καθημερινά τα τρόφιμα και τις ποσότητες που καταναλώνετε. Έτσι, θα έχετε τον έλεγχο του διαιτολογίου σας και δεν θα έχετε άγχος για την καθημερινή διατροφή σας, αλλά ούτε για εκείνη του μωρού σας!