×
×
image
Ποιο είδος άσκησης σας ταιριάζει;

Μήπως ξεκινάτε γυμναστική και μετά από λίγο καιρό την εγκαταλείπετε; Ίσως ο λόγος είναι γιατί δεν έχετε βρει το κατάλληλο είδος άσκησης. Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σας, μπορείτε να βρείτε και τον κατάλληλο τύπο άσκησης που σας ταιριάζει!

Αν είστε εξαιρετικά συνεπής στο καθημερινό σας πρόγραμμα, δε ζητάτε ποτέ παράταση χρόνου και δεν βαριέστε εύκολα, τότε σίγουρα σας αρέσει να ακολουθείτε τη γυμναστική σας ρουτίνα, και μάλιστα δείχνετε προτίμηση σε ατομική άσκηση. Τα όργανα γυμναστικής, ο διάδρομος και το ποδήλατο είναι ιδανικά για εσάς, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια αναβολής ή καθυστέρησης και μπορείτε να γυμναστείτε με τον ρυθμό και την ένταση που επιθυμείτε.

Είστε κοινωνικός, σας αρέσει να είστε με κόσμο και βλέπετε τη γυμναστική ως ευκαιρία κοινωνικών επαφών; Προτιμήστε τα ομαδικά σπορ που σας προσφέρουν άσκηση, δημόσιες σχέσεις και ευχαρίστηση μαζί. Δοκιμάστε τα ομαδικά προγράμματα αερόμπικ, πιλάτες, γιόγκα, χορού που θα βρείτε σε όλα τα γυμναστήρια.

Έχετε άγχος και πίεση στην καθημερινότητα σας, η οποία μπορεί να αλλάξει εύκολα; Η άσκηση μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά στην ψυχολογία σας και να σας βοηθήσει να εξισορροπήσετε την ενέργεια σας, οπότε δυναμικές ασκήσεις υψηλής έντασης, όπως η άσκηση με βάρη και η αερόβια γυμναστική, όπως το γρήγορο τρέξιμο, είναι κατάλληλες για εσάς.

Αν πάλι έχετε έντονη την διάθεση για περιπέτεια, βαριέστε εύκολα και θέλετε διαρκώς να μαθαίνετε νέα πράγματα, τότε η άσκηση στη φύση είναι ιδανική για εσάς. Προτιμήστε αθλήματα όπως: ποδηλασία, κολύμβηση, κωπηλασία, ιππασία. Δοκιμάστε τα όλα και κρατήστε αυτό που σας πάει περισσότερο.

Είστε πολύ ήρεμος και καθόλου ανταγωνιστικός τύπος, θέλετε πάντα να είστε με παρέα και δεν διαφωνείτε εύκολα με τους άλλους; Τότε η γιόγκα είναι μια ιδανική άσκηση για εσάς.

Να θυμάστε ότι στην συστηματική άσκηση, το πιο σημαντικό στοιχείο είναι η θέληση που έχει ο κάθε άνθρωπος για να επιτύχει τον στόχο του. Ο ψυχικός κόσμος κάθε ατόμου είναι ίσως το πιο ουσιαστικό κομμάτι για την επιτυχία ενός προγράμματος γυμναστικής. Βρείτε το είδος της άσκησης που σας ταιριάζει και σας εκφράζει, βάλτε βραχυπρόθεσμους στόχους και καλή αρχή!