×
×
image
Γρήγορη επαναφορά… μετά το Πάσχα

Το Πάσχα πέρασε, το καλοκαίρι πλησιάζει. Καιρός, λοιπόν, να επιστρέψουμε στις διαιτητικές μας καθημερινές συνήθειες. Η στροφή προς έναν υγιεινό τρόπο διατροφής με περισσότερη γυμναστική, είναι η λύση για να χάσουμε τα περιττά κιλά των γιορτών και να υποδεχτούμε πιο όμορφοι και υγιείς το καλοκαίρι.

Για να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, ξεκινάμε βάζοντας στόχους ρεαλιστικούς και εφικτούς. Θυμηθείτε ότι μικρές, σωστές και σταθερές αλλαγές, θα επιφέρουν μεγάλη διαφορά.

Ξεκινήστε με απλές αλλαγές στην διατροφή σας.
Ένα πρωινό με δημητριακά ολικής άλεσης εφοδιάζει τον οργανισμό μας με βιταμίνες και σίδηρο, απαραίτητα για ένα δυνατό ξεκίνημα. Τα τρόφιμα ολικής άλεσης είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, εύπεπτα, θρεπτικά και νόστιμα. Μπορούμε να απολαύσουμε και ζυμαρικά ολικής άλεσης, μια πλούσια πηγή φυτικών ινών με λίγα λιπαρά, σε σχέση με τα κλασικά ζυμαρικά.

Αντικαταστήστε το κόκκινο κρέας με ψάρι, πουλερικά και προϊόντα σόγιας. H σόγια είναι μια θρεπτική και γευστική επιλογή διατροφής χωρίς χοληστερόλη, που βοηθά στην απώλεια των περιττών κιλών. Τη βρίσκουμε σε πολλές γευστικές επιλογές, όπως ζυμαρικά, κριθαράκι, κιμά και κεμπάπ.

Τα φρούτα και λαχανικά είναι απαραίτητα και διαιτητικά, γι’ αυτό δεν πρέπει να λείπουν από το πιάτο μας. Πέντε μερίδες την ημέρα συνιστούν οι ειδικοί, για μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Επιλέγετε πάντα φρούτα και λαχανικά εποχής.

Επίσης, ένας πιο φυσικός, εναλλακτικός τρόπος για αδυνάτισμα στα πλαίσια πάντα μιας ισορροπημένης διατροφής, είναι τα ροφήματα από βότανα. Το πράσινο τσάι, το Τήλιο, ο δυόσμος και η Λουίζα παρέχουν στον οργανισμό αντιοξειδωτικές ουσίες και βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του εντέρου. Αυτό οφείλεται στο ότι είναι διουρητικά και ενεργοποιούν τον μεταβολισμό κατά του τοπικού πάχους.

Τέλος, σημαντικό στην επιτυχία της δίαιτας είναι και η αλλαγή του καθιστικού τρόπου ζωής, μέσα από την υιοθέτηση καθημερινής σωματικής άσκησης. Ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσετε να ασκείστε. Τα οφέλη της γυμναστικής είναι ευεργετικά σε κάθε ηλικία. Και, φυσικά, δεν είναι μόνο ζήτημα ομορφιάς, αλλά κυρίως υγείας. Βοηθά στην τόνωση του σώματος γενικά και ιδίως των περιοχών που μας ενδιαφέρουν, τώρα που πλησιάζει καλοκαίρι, γύρω στην κοιλιά και τους γλουτούς. 20’ περπάτημα καθημερινά, αρκούν για αρχή. Παρκάρετε το αυτοκίνητό σας μακριά από την εργασία σας, για να περπατάτε.

Καλό είναι να αποφύγετε να χρησιμοποιείτε το ασανσέρ και να ανεβοκατεβαίνετε τις σκάλες.