×
×
image
Γρήγορες και εύκολες ασκήσεις

Αν το γυμναστήριο δεν είναι και το καλύτερό σου, δεν έχεις στο σπίτι βαράκια, λάστιχα ή διάδρομο, ούτε DVD με ασκήσεις γυμναστικής, ωστόσο θέλεις να ασκηθείς έστω και λίγο, υπάρχουν απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι να κάνεις τη γυμναστική παιχνίδι και να την εντάξεις στην καθημερινότητά σου, χωρίς να χάνεις χρόνο και χρήμα.

  1. Χόρεψε

Βάλε ένα αγαπημένο σου χορευτικό κομμάτι να παίζει και χόρεψε με την ψυχή σου για όση ώρα αντέχεις. Διασκεδάζεις και καις θερμίδες στο σαλόνι του σπιτιού σου!

  1. Κάνε κοιλιακούς και κάμψεις

Τι πιο εύκολο! Ξαπλώνεις αναπαυτικά κάπου μαλακά και επίπεδα (ιδανικά σε ένα υπόστρωμα), για να μην τραυματίσεις τη μέση σου, και ξεκινάς κοιλιακούς. Ιδανικά 3 σετ των 20 επαναλήψεων, για κάθε άσκηση. Στο τελείωμα κάθε σετ, κάνε 5-6 ροκανίσματα, δηλαδή μικρές και γρήγορες επαναλήψεις. Με τους κοιλιακούς, όχι μόνο δυναμώνεις τους μυς της κοιλιάς, αλλά καις και θερμίδες.
Το ίδιο ισχύει και για τις κάμψεις (τα γνωστά μας push ups) που δυναμώνουν στήθος, ώμους και τρικέφαλους.

  1. Ποδήλατο στον αέρα

Αν δεν έχεις ποδήλατο, μπορείς να γυμναστείς εξίσου με… ποδήλατο στον αέρα. Ξάπλωσε ανάσκελα, λύγισε τα πόδια σου, σήκωσέ τα και ξεκίνα τις ορθοπεταλιές. Να θυμάσαι να κρατάς σφιχτή την κοιλιά. Θα κάψεις θερμίδες και θα γυμνάσεις και τους κοιλιακούς σου!

  1. Κάνε σχοινάκι

Σίγουρα ένα σχοινάκι θα βρεθεί στο σπίτι. Είναι εξαιρετική αεροβική άσκηση, θα κάψεις πολλές θερμίδες, ανάλογα με τη χρόνο και την ένταση, δυναμώνοντας παράλληλα τα χέρια και τα πόδια σου.

  1. Step στο σπίτι

Όχι, δεν χρειάζεται να αγοράσεις step, ούτε να διαμορφώσεις γυμναστήριο στο σπίτι σου. Απλά χρησιμοποίησε ένα σκαλοπάτι ή τη σκάλα της πολυκατοικίας και ανεβοκατέβα ρυθμικά. Τέλεια αερόβια άσκηση για μηρούς και γάμπες!

  1. Τρέξιμο ή περπάτημα

Αν τελικά θέλεις να βγεις και λίγο από το σπίτι να πάρεις τον αέρα σου, μπορείς να το συνδυάσεις με χαλαρό τρέξιμο ή γρήγορο περπάτημα στο πιο κοντινό πάρκο ή παραλία. Φόρα τα ακουστικά με την αγαπημένη σου μουσική και πάρε τους δρόμους. Είναι η καλύτερη γυμναστική, καθώς τονώνει την καρδιά, γυμνάζει με ιδανικό τρόπο πόδια και κοιλιακούς και δημιουργεί αίσθημα ευεξίας και χαλάρωσης!