×
×
image
Γίνε ποδη…λάτρης!

Το ποδήλατο έχει γίνει καθημερινή εικόνα στους δρόμους των μεγάλων πόλεων, με όλο και περισσότερο κόσμο να το δοκιμάζει ως μέσο μεταφοράς αλλά και εκγύμνασης.

Τα θετικά του είναι πολλά και οι λάτρεις του τα έχουν ανακαλύψει!

Το ποδήλατο, σε περίοδο οικονομικής κρίσης, αποτελεί το πιο οικονομικό μέσο μεταφοράς, αφού το κόστος του αφορά κυρίως την αγορά του και σε δευτερεύουσα φάση τη συντήρησή του. Λόγω της οικολογικής συνείδησης που έχει αρχίσει και μας απασχολεί όλους, θεωρείται και στάση ζωής απέναντι στη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Το ποδήλατο έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να είναι τελικά πιο γρήγορο για την μετακίνηση στη πόλη απ’ ότι τα υπόλοιπα μέσα. Οι ατελείωτες ουρές αυτοκινήτων αποφεύγονται, ενώ ο ποδηλάτης γλιτώνει πολύτιμο χρόνο και δεν αγανακτεί περιμένοντας πότε θα ξεμπλοκάρει ο δρόμος. Ο ποδηλάτης, επίσης, αντιλαμβάνεται διαφορετικά τους καθημερινούς ρυθμούς ζωής, ανακαλύπτει τα στενά και τα σοκάκια της πόλης του και ζει στιγμιότυπα της καθημερινότητας.

Ένα από τα πιο σημαντικά του πλεονεκτήματα είναι ότι ανήκει στις καλύτερες μεθόδους αεροβικής άσκησης, αφού τονώνει ιδιαίτερα το καρδιο-αναπνευστικό μας σύστημα. Το μόνο που χρειάζεται -αν είσαι νέος στο άθλημα- είναι μια καλή προθέρμανση τις πρώτες μέρες με απλές ασκήσεις, για να αποφευχθούν τυχόν τραυματισμοί. Δεν βελτιώνει όμως μόνο τη σωματική, αλλά και την ψυχική μας υγεία, προσφέρει ευεξία, ενώ παράλληλα καταπολεμά το άγχος και το στρες. Δεν είναι από τα αθλήματα που σε πιέζουν, δεν χρειάζεται να έχεις καλή επίδοση ούτε σπουδαίες ικανότητες.

Ολοένα και περισσότεροι στρέφονται προς το ποδήλατο, γιατί -όπως φαίνεται- κρύβει μέσα του μια ολόκληρη ιδεολογία: σου δίνει στιγμές χαλάρωσης που χάνεις με τους γρήγορους ρυθμούς ζωής, σε φέρνει κοντά με άτομα που μοιράζονται μαζί σου την ίδια λατρεία, σε κάνει να αγαπήσεις το περιβάλλον γύρω σου και σου χαρίζει, με ευχάριστο τρόπο, έναν υγιή οργανισμό!

Tip: Για τη δική σου ασφάλεια, μην ξεχάσεις να χρησιμοποιήσεις κράνος με φως που αναβοσβήνει, για να είσαι ορατός στο δρόμο.