×
×
image
Έξυπνη γυμναστική στο γραφείο

Περνάτε πολλές ώρες στο γραφείο και δεν έχετε χρόνο για γυμναστική; Μην απογοητεύεστε! Υπάρχουν μικρά μυστικά που μπορούν να ανεβάσουν τη ψυχολογία σας, να σας κρατήσουν σε φόρμα ή τουλάχιστον να ενεργοποιήσουν το μυϊκό σας σύστημα!

Μηροί και πόδια
Προτιμήστε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ! Ανεβοκατεβείτε τις σκάλες πατώντας στην μπροστινή μεριά του πέλματός  σας, από τις πρώτες φορές θα νιώσετε τους μύες σας να ξυπνάνε.

Κοιλιά
Όσο πιο αδύναμους κοιλιακούς μύες έχουμε, τόσο περισσότερο ταλαιπωρείται η μέση μας. Καθίστε στην καρέκλα με την πλάτη ίσια, απομακρύνετε τα πόδια σας λίγο πιο έξω από την καρέκλα και ενώστε τα γόνατά σας. Βάζοντας αντίσταση με τα χέρια σας στην καρέκλα και με σφιγμένη την κοιλιά σας, αρχίστε να σηκώνετε συγχρονισμένα τα πόδια σας. Κάντε 10 επαναλήψεις, τρεις φορές. Σταδιακά μπορείτε να αυξήσετε τον αριθμό των επαναλήψεων.

Ώμοι
Ανυψώστε και κινήστε τους ώμους σας κυκλικά 10 φορές (5 φορές προς τα εμπρός και 5 προς τα πίσω). Κολλήστε τους ώμους σας κοντά στα αυτιά, κρατήστε τους εκεί και  μετρήστε μέχρι το 5. Επαναλάβετε τρεις φορές.
Στη συνέχεια φέρτε τα χέρια σας προς τα πίσω, έτσι ώστε να ενωθούν τα οστά της ωμοπλάτης σας. Χαλαρώστε τους ώμους.

Αυχένας
Δοκιμάστε να γείρετε αργά το κεφάλι σας προς τα πίσω μέχρι να δείτε το ταβάνι. Κρατηθείτε εκεί για λίγο και ύστερα επιστρέψτε αργά στην αρχική σας θέση. Μπορείτε να κάνετε 10 επαναλήψεις για τρεις φορές.

Χέρια
Εργαλείο σας εδώ ένα μπουκάλι νερό! Τεντώστε μπροστά το χέρι σας κρατώντας το μπουκάλι και ανυψώστε το μέχρι το ύψος ώμων,  λυγίστε τον αγκώνα σας και φέρτε τον καρπό σας στον ώμο. Πραγματοποιήστε 12 επαναλήψεις σε κάθε χέρι για 3 φορές.

Είναι σημαντικό ακόμη και σε απλές ασκήσεις, όπως οι παραπάνω, να κάνετε σωστή προθέρμανση, ώστε να αποφεύγονται οι τραυματισμοί. Φροντίστε πριν ξεκινήσετε τη γυμναστική να τεντώνετε καλά τα άκρα του σώματός σας και να περιστρέφετε τη μέση, ώστε να προφυλάξετε καλύτερα τους μύες σας.

Και μην ξεχνάτε ότι ακόμη και η ελάχιστη προσπάθεια μπορεί να φέρει αποτελέσματα τόσο στο σώμα όσο και στη διάθεσή σας. Καλή αρχή!