×
×
image
Επιστρέφοντας στο γυμναστήριο αποφασισμένοι

Το φθινόπωρο, είτε το θέλετε είτε όχι, σημαίνει επιστροφή στο πρόγραμμα. Οι υποχρεώσεις τρέχουν και -μέσα στον λιγοστό ελεύθερο χρόνο- νιώθετε την ανάγκη να φροντίσετε τον εαυτό σας. Το γυμναστήριο είναι η πρώτη σκέψη, αλλά μήπως τελικά το θεωρείτε «αγγαρεία»; Επειδή όλα θέλουν τρόπο, εμείς θα σας πούμε τρόπους για πηγαίνετε στο γυμναστήριο αποφασισμένοι!

Ημερολόγιο γυμναστικής
Ξεκινάτε το γυμναστήριο, είτε για να διατηρήσετε τη φόρμα σας, είτε για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση. Ένα ωραίο κόλπο για να δίνετε κουράγιο στον εαυτό σας είναι -αν σας αρέσει η τεχνολογία- να κατεβάσετε κάποια εφαρμογή στο κινητό σας που θα σας βοηθήσει να ελέγχετε την πρόοδο σας εύκολα και απλά. Αν πάλι σας αρέσει να κρατάτε σημειώσεις, μπορείτε να ξεκινήσετε ένα ημερολόγιο γυμναστικής, σημειώνοντας με λεπτομέρεια την πρόοδό σας. Έτσι, θα έχετε ένα κίνητρο για βελτίωση και συνέχιση της προσπάθειας στο γυμναστήριο.

Πάρτε τον φίλο σας στο γυμναστήριο
Με τους φίλους σας μοιράζεστε τα πάντα. Είναι εκείνοι που σας παροτρύνουν να κάνετε καινούργια πράγματα και εκείνοι που σας συμβουλεύουν να σταματήσετε όσα δεν σας ευχαριστούν. Μαζί τους περνάτε πολλές ώρες της ημέρας. Γιατί, λοιπόν, να μην τους προτείνετε να γυμναστείτε μαζί; Το να γυμνάζεστε μαζί με έναν φίλο σας θα σας δώσει κίνητρο να πηγαίνετε πιο συχνά στο γυμναστήριο, γιατί με την καλή παρέα η ώρα περνάει γρήγορα. Το καλύτερο θα ήταν να πηγαίνετε γυμναστήριο με κάποιον από τους φίλους σας που αθλείται καθημερινά για να σας «πιέζει» να ασκείστε περισσότερο και να λειτουργεί ως πρότυπο για εσάς.

Η ποικιλία βοηθάει
Είστε από τους τύπους όταν ακούτε τη λέξη «πρόγραμμα», αντιδράτε. Ίσως αυτό που χρειάζεστε είναι μια ποικιλία επιλογών στη γυμναστική σας. Μπορείτε λοιπόν, να κανονίσετε με τον γυμναστή σας να κάνετε διαφορετικά είδη γυμναστικής κάθε μέρα, για να μην νιώθετε ότι πλήττετε. Μπορείτε να συμμετέχετε σε ομαδικά προγράμματα, πέρα από τα όργανα, και -γιατί όχι;- να κάνετε και νέες γνωριμίες!

Συνδυάζοντας το γυμναστήριο με τη φύση
Πολλές φορές, νιώθετε ότι οι τέσσερις τοίχοι του γυμναστηρίου σας «πνίγουν», με αποτέλεσμα να το επισκέπτεστε όλο και λιγότερο. Για να ανανεώσετε τη διάθεσή σας για γυμναστική, μπορείτε να επιλέξετε, παράλληλα με το γυμναστήριο, να αφιερώνετε μία μέρα σε ένα εξωτερικό άθλημα (ποδήλατο, κολύμβηση, περπάτημα κ.α.).

Γυμναστείτε μετά μουσικής
Όταν κάνετε γυμναστική πολύ ώρα χωρίς να συζητάτε με κάποιον ώστε να απασχολείστε, χάνετε την όρεξή σας. Εμείς προτείνουμε να γεμίσετε το mp3 ή το κινητό με τα αγαπημένα σας τραγούδια, κατά προτίμηση με αυτά που έχουν έντονο ρυθμό και να αφεθείτε σ’ αυτόν. Ο γρήγορος ρυθμός βοηθάει στο να ανεβαίνει η ένταση της άσκησης και τελικά στο να προσπαθείτε περισσότερο.

Το παν είναι να σου αρέσει
Μπορεί να θεωρείται αυτονόητη αυτή η συμβουλή, αλλά πολλοί ξεκινούν να πηγαίνουν γυμναστήριο κάνοντας προγράμματα που έχουν ακούσει από τον περίγυρο ότι είναι καλά. Κάθε άνθρωπος, όμως, ενθουσιάζεται με διαφορετικά είδη γυμναστικής. Πρέπει, λοιπόν, να ανακαλύψετε τι σας αρέσει· μόνο έτσι είναι σίγουρο ότι δεν θα το εγκαταλείψετε. Προτείνουμε να κάνετε μια βδομάδα δοκιμαστικά διαφορετικά προγράμματα, είτε με όργανα, είτε ομαδικά, και στο τέλος να αποφασίσετε.

Η γυμναστική ξεκινά με όρεξη, καλή επιτυχία!