×
×
image
Επιλέγουμε σωστά και υγιεινά

Δεν χρειάζονται ριζικές αλλαγές για να αποκτήσουμε μία πιο ισορροπημένη διατροφή, η οποία θα οδηγήσει με τη σειρά της σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Μικρά βήματα μπορούν να φέρουν σταδιακά ένα ποιοτικό αποτέλεσμα.

Πώς υιοθετούμε, όμως, σωστές διατροφικές συνήθειες χωρίς να γίνει η προσπάθεια «βουνό»; Όλα ξεκινούν από την αλλαγή νοοτροπίας: κάνουμε την προσπάθεια όχι για να πιέσουμε τον εαυτό μας, αλλά για να νιώσουμε πιο όμορφα, να αποκτήσουμε περισσότερη ενέργεια και να είμαστε πιο υγιείς.

Μοιραζόμαστε μαζί σας μυστικά που θα μετατρέψουν την προσπάθεια για ισορροπημένη διατροφή σε αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας.

1. Όλα κρίνονται στο σούπερ-μάρκετ

Αν δεν το φέρεις σπίτι σου, δεν θα το φας! Αυτό πρέπει να θυμόμαστε, όταν περιπλανιόμαστε στο σουπερμάρκετ της γειτονιάς. Η σωστή επιλογή στα τρόφιμα της εβδομάδας θα μειώσει τις πιθανότητες να ανοίξουμε το ντουλάπι και να υποκύψουμε σε πειρασμούς. Συμβουλευόμαστε τις πληροφορίες στις συσκευασίες των τροφίμων για να ξέρουμε ακριβώς τι αγοράζουμε.

2. Γεμίζουμε το ψυγείο με φρούτα και λαχανικά

Αφού προσπεράσαμε τους πειρασμούς, έρχεται η ώρα να τους αντικαταστήσουμε με αγαπημένα φρούτα και λαχανικά. Αρκετά φρούτα, όπως τα πορτοκάλια και τα μήλα, μας γλυκαίνουν δίνοντάς μας τη ζάχαρη που χρειάζεται να προσλαμβάνει ο οργανισμός μας.

3. Μειώνουμε την ποσότητα πρόσληψης αλατιού

Το αλάτι νοστιμεύει τη ζωή και το φαγητό μας, αλλά η υπερβολική πρόσληψη έχει συνδεθεί με ασθένειες, κυρίως της καρδιάς. Ξεκινάμε μειώνοντας σταδιακά το αλάτι στο φαγητό και αντικαθιστώντας το με περισσότερα μυρωδικά. Αποφεύγουμε -όταν μπορούμε- τα επεξεργασμένα τρόφιμα που περιέχουν αρκετό αλάτι.

4. Μαγειρεύουμε σπιτικά

Μαγειρεύοντας το φαγητό μας, ελέγχουμε την ποιότητα των υλικών αλλά και την ποσότητα που θα καταναλώσουμε.

5. Νερό, νερό, νερό

Γνωρίζετε ότι πολλές φορές ο οργανισμός μας μπερδεύει το αίσθημα της πείνας με αυτό της δίψας; Άρα αποφεύγουμε να τον μπερδεύουμε, πίνοντας όσο περισσότερο νερό μπορούμε μέσα στην ημέρα, χωρίς να ξεπερνάμε τα 2 λίτρα. Το νερό, επίσης, θα μας βοηθήσει να βγάλουμε περιττές ουσίες από το σώμα μας, όπως οι τοξίνες.

6. Ισορροπία

Δεν είναι απαραίτητο να στερηθούμε ποσότητα, είναι όμως σημαντικό να σταματήσουμε το γεύμα μας όταν δεν πεινάμε άλλο. Ο εγκέφαλός μας θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να καταλάβει ότι το σώμα έχει χορτάσει, οπότε είναι καλό να τρώμε αργά. Επίσης, δεν χρειάζεται να βγάλουμε τελείως από τη διατροφή μας κάποιες τροφές που μας ευχαριστούν, αρκεί να μπορούμε να τις απολαμβάνουμε με μέτρο.