×
×
image
Εύκολες και γρήγορες ασκήσεις για να παραμείνετε fit!

Τα οφέλη της γυμναστικής είναι ευεργετικά σε κάθε ηλικία. Και φυσικά δεν είναι μόνο ζήτημα ομορφιάς, αλλά κυρίως υγείας.

Δεν χρειάζονται ατελείωτες ώρες άσκησης για να έχετε τα θεμιτά αποτελέσματα. Ξεκινήστε από σήμερα με απλές, αποτελεσματικές ασκήσεις διάρκειας 6-10 λεπτών που θα “ενεργοποιήσουν” τον μεταβολισμό σας και θα σας βάλουν σε πρόγραμμα!

  •  Το περπάτημα και το τρέξιμο είναι πολύ καλοί τρόποι να ξεκινήσετε. Φορέστε τα ακουστικά με την αγαπημένη σας μουσική και επισκεφτείτε το πιο κοντινό πάρκο ή παραλία. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ζευγάρι καλά αθλητικά παπούτσια.
  • Απλές ασκήσεις κοιλιακών: 3 σετ των 20 επαναλήψεων για κάθε άσκηση είναι αρκετά για να ξεκινήσετε. Όσο περνάνε οι μέρες, αυξήστε σταδιακά τον αριθμό των επαναλήψεων κάθε σετ.
  • Βαράκια και λάστιχα: Οι ασκήσεις με βάρη και αντίσταση είναι εξαιρετικά χρήσιμες και αποτελεσματικές. Να θυμάστε ότι για καλύτερα αποτελέσματα πρέπει να είστε πολύ συγκεντρωμένοι στην άσκηση και στη μυϊκή ομάδα που γυμνάζετε. Θα νιώσετε πραγματικά τη διαφορά!
  • Για τέλειες γυμνασμένες γάμπες: Απλά χρησιμοποιήστε ένα σκαλοπάτι, πατήστε με τα δάκτυλα και το μισό πέλμα και αρχίστε τις ταλαντώσεις. Όταν αρχίσετε να νιώσετε κάψιμο, σταθείτε για 10 δευτερόλεπτα ψηλά στις μύτες των ποδιών σας.
  • Θωρακίστε το σώμα σας με διατάσεις: Πριν και μετά από οποιαδήποτε μορφή γυμναστικής, μην ξεχνάτε τις διατάσεις. Τεντώστε καλά τα άκρα του σώματός σας και περιστρέψτε τη μέση, για να ενεργοποιήσετε καλύτερα τους μύες σας. Θα αποφύγετε το πιάσιμο και θα γλιτώσετε από πιθανούς τραυματισμούς.