500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
500 γρ. (6 φλιτζ. τσαγιού) Νιφάδες Βρώμης Fytro
10 γρ. (1/2 κουτ. σούπας) αλάτι
50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
25 γρ. Νωπή Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ
350 ml (1 3/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
200 γρ. ψιλοκομμένες ελιές
100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλα ανάλατα καβουρντισμένα
Λίγη ρίγανη
Διαλύετε τη μαγιά σε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό και προσθέτετε όλα τα υλικά εκτός από τις ελιές, τα αμύγδαλα και τη ρίγανη.
Ζυμώνετε και αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου. Τη χωρίζετε σε 3 μέρη και την ανοίγετε σε 3 παραλληλόγραμμα φύλλα (30 Χ 40 εκατοστά). Μοιράζετε στα φύλλα τις ελιές και τα αμύγδαλα, πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη και τα διπλώνετε σε ρολό.
Τα τοποθετείτε σε λαδωμένες μακρόστενες φόρμες του κέικ (10×30 εκατοστά) και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 °C αέρα για 30 λεπτά και μετά στους 150 °C για άλλα 45 λεπτά.