×
×
Πράσινη Σαλάτα με Μανιτάρια
Υλικά

25 γρ. προσούτο ψιλοκομμένο
15 γρ. κρεμμύδι
35 ml ελαιόλαδο
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού Μελάσα Fytro
25 ml ξύδι βαλσάμικο
25 ml αραβοσιτέλαιο
Αλάτι
1 ματσάκι ρόκα
1 μαρούλι σγουρό
2 ντομάτες
1 πακέτο μανιτάρια φρέσκα (~300γρ) τα οποία έχουμε πρώτα αλείψει με λίγο λάδι και έχουμε ψήσει σε δυνατό φούρνο για να μαραθούν.

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το προσούτο και το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη Μελάσα Fytro, το αφήνουμε να λιώσει και σβήνουμε με το ξύδι. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε όσο αλάτι θέλουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά, ανακατεύουμε με την κρύα vinaigrette και σερβίρουμε.

Πράσινη Σαλάτα με Μανιτάρια