Για 4-6 άτομα
95 γρ. Νιφάδες Βρώμης Ολικής Άλεσης Fytro (ολόκληρες)
145 γρ. Νιφάδες Βρώμης Ολικής Άλεσης Fytro (αλεσμένες)
225 γρ. μπανάνες (αλεσμένες)
2 μεγάλα αυγά
110 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) μέλι
200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού κανέλα
120 γρ. φρέσκα blueberries
Για την επικάλυψη:
Μαρμελάδα Φράουλα Fytro ή Μαρμελάδα Βερίκοκο Fytro
Τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Προσθέτετε τις ολόκληρες Νιφάδες Βρώμης Ολικής Άλεσης Fytro και τις σοτάρετε μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα.
Αποσύρετε τις Νιφάδες Βρώμης Ολικής Άλεσης Fytro από το τηγάνι, τις τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί με τις αλεσμένες Νιφάδες Βρώμης Ολικής Άλεσης Fytro, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και την κανέλα και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ τοποθετείτε τις αλεσμένες μπανάνες μαζί με τα αυγά, το μέλι, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύτε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
Ρίχνετε το μίγμα με τα στερεά μέσα στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Προσθέτετε τα φρέσκα blueberries και ανακατεύετε προσεκτικά.
Τοποθετείτε χαρτάκια μίας χρήσης σε θήκες για muffins και μοιράζετε ισομερώς το μίγμα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC, στον αέρα, για 18-23 λεπτά.
Όταν τα muffins είναι έτοιμα, τα αφήνετε να κρυώσουν, τα ξεφορμάρετε, τα αλείφετε με Μαρμελάδα Fytro της επιλογής σας και σερβίρετε.