Για 4-6 άτομα
200 γρ. (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Νιφάδες Βρώμης Fytro
50 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
50 γρ. κολοκυθόσποροι
40 γρ. ηλιόσποροι
λίγο αλάτι
λίγο σκόρδο σκόνη
1 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη
1 κουτ. σούπας φρέσκος βασιλικός
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
60 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) παρμεζάνα τριμμένη
60 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) cheddar τριμμένο
80 γρ. λιαστές τομάτες
3 αυγά
2 κουτ. σούπας έλαιο από τις λιαστές τομάτες
30 γρ. (3 κουτ. σούπας) παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα
Κόβετε τις λιαστές τομάτες σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβετε τη ρίγανη και τον βασιλικό.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τις Νιφάδες Βρώμης Fytro μαζί με το αλεύρι, τους κολοκυθόσπορους, τους ηλιόσπορους, το αλάτι, το σκόρδο σκόνη, τη ρίγανη, τον βασιλικό, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την παρμεζάνα, το cheddar και τις λιαστές τομάτες και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε τα αυγά μαζί με το έλαιο από τις λιαστές τομάτες και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να δημιουργηθεί μία ζύμη.
Απλώνετε ομοιόμορφα το μίγμα σε ένα λαδωμένο ταψάκι διαστάσεων 20×25 εκ. και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C, αέρα, για 25-30 λεπτά.
Αποσύρετε από τον φούρνο, πασπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα και αφήνετε τις μπάρες να κρυώσουν πριν τις κόψετε.