250 γρ. Κινόα Fytro
500 γρ. σολομός φρέσκος
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
10 μανιτάρια λευκά κομμένα στα τέσσερα
αλάτι
πιπέρι
Για τη Σάλτσα Γιαουρτιού:
200 γρ. γιαούρτι
50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι
Βάζετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα γιαουρτιού στο μπλέντερ και τα χτυπάτε λίγο.
Βράζετε την Κινόα Fytro σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, σοτάρετε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Κόβετε τον σολομό σε μπουκιές και τον βράζετε για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Τον βγάζετε από το νερό και τον βάζετε σε απορροφητικό χαρτί. Εναλλακτικά, τον μαγειρεύετε στον ατμό.
Σε τέσσερα μπολ τοποθετείτε στο κέντρο τη βρασμένη Κινόα Fytro. Περιχύνετε με 3 κουτ. σούπας σάλτσα και ανακατεύετε. Γύρω γύρω σε κάθε μπολ μοιράζετε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τον σολομό. Εάν θέλετε, περιχύνετε με λίγη ακόμα σάλτσα. Σερβίρετε.
Tip: Για πιο δροσιστικό αποτέλεσμα, μπορείτε στο τέλος να προσθέσετε και αγγούρι κομμένο σε ροδέλες με το peeler (πατατοκαθαριστή).
Για τα 4 μπολ θα χρειαστείτε ένα αγγούρι.